le Pain en fredag


Le Pain med en slutkörd buissnes man igår, M. Stor kopp the, chai, och en bakelse. Blev tillslut en lugn och skön fredag. Kvällens slutade med stor påse godis och en rutten skräckfilm en bra sällskap! Se ALDRIG Room 6. Sämre film får man leta efter.

Helgen i korta ord.
  • Träning. Rygg plus Biceps.
  • Fotbollsträning?
  • Middag med arbetskamraterna.
  • Jobb på Friskis imorgon.
  • Dag på stan?
  • Utgång. Lilla London!

inget ansträngande


Purken dag. Dagis från åtta till fyra. Snöbollskrig, kurragömma och stjärtlappsåkning. Sitter och kikar runt på internet. Letar efter ett par goa och varma raggsockar. Känns som det är lägligt att införskaffa ett par.

T-shirt från Blueprint.
Jeans från Nudie.

en sockerbagare


..här bor i staden han bakar pepparkakskyrkor mest hela dagen... mja, det var inte riktigt en sockerbagare som skapade pepparkakskyrkan. Det var en volontär för missionskyrkan, punkt punkt punkt. Luktar pepparkaka i hela köket. Stora frågan nu, norpa eller inte?! Lär knappast vara jättegott om fyra veckor.

Au revoir

första dagen med snö


Tidig lördag. Hade en skön fredag. Hemmakväll med godis(!) och the. Fårskinnstofflorna på, stickad tröja och full värme på elementen. Överraskning när det visar sig vara någon decimeter snö ute. Härligt, ELLER?! Nu: fika på stan, förhoppningsvis ligger snön även i Göteborg. Strosa på gatorna i Haga med julstämning och inte ha något att tänka på, varken skolarbeten eller annat. Wonderful!

snabbt och enkelt


Rock från H&M.
Collagetröja från Blueprint.
Jeans från Tiger of Sweden.
Skor från Vagabond.
Klocka från pappas hittegods.

kom i form.. och behåll den


Det är många personer jag pratat med som satsar stenhårt på sin träning. Ligger på gymmet fem sex dagar i veckan men när det kommer till kosten är de långt efter. De tre grundstenarna för att lyckas med träningen och få resultat är: träning i kombination med kost och sömn. Tränar du sex dagar per vecka och äter skräpmat kan du nästan dumpa träningen. Kosten är oerhört viktig.

Kroppen behöver samtliga byggstenar för bästa resultat. Det vill säga:
  • Kolhydrater: Potatis, ris, pasta.
  • Protein: Fisk, kyckling, kött, sojaprodukter.
  • Vitaminer/mineraler/antioxidanter: Frukt och grönt.
Kroppen är extremt bra på anpassning. Lyfter du en hantel som du upplever tung försöker kroppen öka muskelstyrkan i armen för att det nästa gång skall gå lättare att lyfta den. Anpassning. Det betyder att för att få ut så mycket som möjligt av träningen krävs variation. Inte sagt att du behöver förändra ditt tränignsprogram på gymmet, utformingen på din löprunda efter varje pass. Träna i åttaveckorsintervaller. Efter åtta veckor förändrar du passet. Se till att du hittar träningsformer du tycker om. Att träna skall vara roligt och härligt, du skall inte tröttna efter tre fyra pass. Att det är kul gör att du fortsätter. Glöm inte:
  • Träna inte styrketräning mer än 60 minuter per pass (är själv riktigt usel på det).
  • Träna inte samma muskelgrupp mer än 1 gång per vecka.
  • Ät mer protein.
  • Självdisciplin och variation!

typiska träningspasset

Uppladdning: Vatten. Större vätskeintag än normalt fördelat på hela dagen. Mat. Ladda upp med protein, kolhydrater och fett (går väl att undvika). Är passet på morgonen frukost. Är passet på kvällen, träning efter middagen. Varva ned och börja fokusera på passet. Tung metal på Spotify.

Under pass: Fokus på passet. Prata med vänner efter. Under passet: käft och kör. Drick vatten undertiden.

Efter pass: En shaker direkt efter passet. Innan hemfärd, innan dusch. Direkt efter. Skall slänga upp vad jag har. Rent protein med 3dl minimjölk. Tar också en banan på vägen hem för kolhydraterna och för att inte hamna i ytterligare katabolt (nedbrytande) tillstånd.

Återhämtning: Mat! Försök att inta större mål inom en timme efter avslutat pass. Självklart vanliga beståndsdelarna i protein, kolhydrater och fett. Mycket vätska. Vatten är vätskan som hjälper till med transporten av syre ut till cellerna och därmed muskelcellerna. Försök sova tidigt. Förutom rätt mat är sömn det viktigaste!


lookbook för november by Filippa K


back from ki-box


Efter ett långt uppehåll på två veckor från box var det dags igen. Tungt. Svettigt. Men nu är det gjort. Vilodag imorgon. Göteborgs julbelysning är nog bland det bästa. Väntar bara på de blå girlangerna i träden. Känner att det varit dåligt med kläder på bloggen det senaste så smäller upp morgondagens val i morgonkväll. Au revoir!

bonjour, 18.40


Väst från Peak Performance.
Ökenkänga från Rizzo.
Väska från Burberry.
Manchesterchinos från NN07.
Tröja från Weekday.
Handskar från Filippa K.

glögg, mörker, chocklad och lördag


Jul på Liseberg igår. Debut för min del och arrangörerna gjorde mig inte besviken. Det var med gåshud och beundran vi gick in genom entrén. Uppehåll. För en gångs skull var väderguden på vår sida. Bodar med varm, rykande glögg, chocklad, nötter med överdrag av choklad och kanel, fudge i mängder, hantverk i form av nallebjörnar, ljus och pälsplagg MED MERA. Till höger och vänster lyste lampslingorna i träden upp gångvägarna, skimmer i blått och silver som det där lilla extra. I bakgrunden hördes julmusik och framför ett ståd stod ett gäng pelikaner och spelade julmusik live. Mediokra men sköna. Jag kan nog känna att det var i tidigaste laget, julmusik i november. Visst det var supermysigt, fint och väl värt pengarna men att gå tillbaka i mitten av december, i bitande kyla, riktig snö och julrusch är nog bäst.
C ya l8r.

PANG! fågeln roger


Dagen var fredag. Klockan var sex. Stentrevligt sällskap med bag-in-box, middag och allmänt härligt häng. En lugn middag utan utgång blev fullrullemiddag följt av Park Lane där fåglen Roger, 47, väntade i baren. Vill inte påstå att han gav oss tips. Tips utifrån sina egna erfarenheter. Snarare gav han oss råd. Råd som gällde vad vi inte skall göra och hur vi inte skall tänka i livet. Råd så vi inte gör samma misstag som honom. Cool kille, men ändå inte. "Första gången? Kan väl beskriva det som en halvskön snabbis!". Starkaste minnet av allt Roger sa, allt vad fåglen Roger sa.
  • Vanillia Sky.
  • Gudfadern.
  • San Fransisco.
Kvällens drinkuppsättning. Det var till Kent, Håkan, Guns N' Roses och The Rasmus vi reste drinkarna i höjden och släppte loss. Lyckad kväll!



simpelt men bra


Svängde förbi E spontant ikväll efter träningen. Senare än tänkt. Hann dock dricka både vatten och espresso, snegla på en b-film på sexan och snacka skit. Förmodligen sista dagen med converse. Kallt UTROPSTECKEN. Blir att ta fram mina Playboyskor i mocka imorgon. Godnatt

chilic


Chiliconcarne. Köttfärs, kidney- och stora vita bönor plus mindre betydande ingredienser. Majs, paprika, tomat och turkisk yoghurt som tillbehör. Nyttig och god lunch. Lite kolhydrater och fett, mycket protein.

Ciao bella

café Brogyllen


Att sitta inne på ett varmt och behagligt café och titta ut är mysigt. Att innifrån titta ut och i mörkret urskilja snöflingorna och känna rytmen av Göteborg vid sextiden en tisdagskväll.  Men att själv vara där ute. Att själv bli örfilad ett tiotal gånger av vinden, att bli trängd på bussen eller att trampa lite fel på gatstenen och känna hur det kalla, blöta och slabbiga vattnet tränger in genom kängorna. Det är en annan sak. Det här är övergången mellan höst och vinter. Jag håller tummarna. Håller tummarna för att det skall bli kallare. Kallare så att regnet/slasket försvinner och marken täcks av snö. Håller tummarna för att vinden skall lägga sig. Håller tummarna för en vit, solig och perfekt helg. En perfekt lördag. En lördag med shopping. FÖRST: matteprov torsdag.

Sov gott.

man in black


Jacka från Peak Performance.
T-shirt från En konsert för år sedan.
Skärp från TopMan.
Jeans från Weekday.
Skor från Vagabond.
Skinhandskar från Accent.

rock för fan


Rensade som sagt min garderob häromkvällen. Hittade ett gäng plagg som bara inte får vara kvar. Bort med er. Bort. Inte ens hemma vill jag ha dem på mig.. Hittade bland annat en tisha. Svart. Från en konsert med Mustasch. En t-shirt jag bara har hemma. Synd, för den hade kunnat bli ett riktigt störtskön. Tog saxen och klippte. Och wolla. Där fick jag en ny favvotisha. Looooovley!

bonjour, 10.37

  • Handla mat. Slut på kvalitetsvaror i kylen.
  • Möte med bankman. Handelsbanken.
  • Städa rummet. Ser ut som ett zoo med alla dammråttor.
  • TRÄNA. Bröst plus Mage. Feels good to be back!
  • En god måltid. Lunch. Har ni några tips på lätt och nyttig lunch?
  • Middag på Hamngatan. Buffé med bästa!
Har varit riktigt dålig uppdatering här på sista. Jag ber om ursäkt. Varit hemma med halsfluss, knarkat Ipren, the, kaffe och filmer i massvis. Inte kul. Sitter här och laddar för en bra helg. Lite dåligt samvete över att inte ha jobbat ett dyft den här veckan men.. kan bli en bra fredag. Lördag ser ut som Göteborg, strosa, ta en fika. M., I bet on you!

Förrsten. Rensade i garderoben. Hittade ett par oanvända tishor som jag inte använt på år, var så |     | nära att hamna i återvinningen. "Synd att slänga dem, jag klipper i dem".. och vad bra det blev. Jag har i alla fall ett nytt favoritplagg. Kommer upp i bilder senare i eftermiddag.

Auf wiedersehen

time for run


Det svider att se personer, unga som äldre, män som kvinnor, vara ute och löpträna, jogga, springa eller powerwalka med fel kläder. Har hört att de i Frankrike och Paris tränar i jeans. Å andra sidan är det fransmän vi pratar om.. Metoden är plagg på plagg/lager på lager. Jag använder i stort sett samma uppsättning kläder oavsett väder nu på hösten/vintern:

  • Cykeltights, underställsbyxor och -tröja.
  • Funktionsstrumpor.
  • Träningströja i fuktavvisande material.
  • Löpartights och hoodtröja.
  • Mössa/pannband, löparhandskar, halsmudd.
  • Löpskor.
Nästa inköp: funktionskalsonger från Löplabbet.


na na na

Sitter här i pyjamasbyxor. Rutiga. Röda. Slappa. Fårskinnstofflorna värmer nertill och badrocken upptill. Tidigt på morgonen och min hals är kass. KASS! Varför straffar du jämt mig, Gud? Egentligen borde väl lugna och avslappnande låtar spelas på repeat på Spotify, men icke.

Bäst. Kan du motstå att bli taggad för träning när du hör den här? Stod i köket häromdagen, med Spotify på högsta volym. Övervägde att hoppa dagens träningspass. Öppnade skafferiet, ser ett par Gainomax liggandes där samtidigt som Na Na Na med My Chemical Romance börjar strömma ur högtalarna. GRYMT!

boktips i vintermörkret


  • Historikern. Elizabeth Kostova. Amsterdam 1972. En ung kvinna utforskar en kväll faderns bibliotek och finner en antik bok och en samling gömda, gulnade brev. Breven är ställda till "Min käre och olycksalige efterträdare", och de kastar henne in i en värld hon aldrig kunnat drömma om - en labyrint där hemligheterna om hennes far historikerns förflutna och hennes mors mystiska öde flätas samman med en ofattbar ondska dold i historiens djup.

  • Katedralen vid Havet. Ildefonso Falcones. 1300-talets Barcelona är en stad i förändring. Pesten skördar offer, kriget närmar sig och inkvisitionens straff väntar alla kättare. Samtidigt pågår byggandet av folkets katedral: Santa Maria. Den unge Arnau Estanyol växer upp i staden och vi följer honom från hans lekar kring katedralens bygge och på hans flykt från ett liv i fattigdom till samhällets högsta topp när han drygt femtio år senare som rik man är med och inviger katedralen.

  • Vindens skugga. Ruiz Zafón. Daniel är tio år när han finner romanen Vindens skugga. Han blir fullkomligt besatt av boken och dess mystiske författare, den bortglömde Julián Carax. Sökandet efter svaren på gåtorna som omger boken kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels liv alltmer påminna om Julián Carax?

  • Svärdet och Sprian. Ken Folliette. En storslagen äventyrsskildring om 1100-talets krigshärjade England och om en grupp människor vars öden sammanlänkas med byggandet av en praktfull katedral. En berättelse om kärlek och hämnd, ärelystnad och hjältemod. På samma spänningsskapande sätt som i sina världsberömda thrillers levandegör Ken Follett här ett stycke engelsk medeltid.

p.s

- Man har inte tråkigt en sekund när man är ute med Anders - man har tråkigt hela tiden!

lilla london, kan jag känna


Jeansjacka från Levi Strauss & co.
Stickad kofta från Polo Ralph Lauren.
T-shirt från Blueprint.
Jeans från Tiger of Sweden.
Halsduk från Emilio.


Som en taskig örfil. Mina förhoppningar om en lugn myssöndag gick i kras. Kvällen förvandlades snabbt till... något helt annat. Sju fröknar kring bordet. Middag på La Sombrita på Linnégatan. Tapas. Ett glas vin blev ett par karaffer. Som blev en drink, dagens drink. God mat, men dyr. Kvällen var något utöver det vanliga. Sen börjades det. J. på andra sidan bordet: "Den ska ner, känner jag. Jag menar, är det party så är det, det kan ju jag inte göra något åt!".

Lilla London. Vi slog oss ned i den mjuka, komfortabla soffan. "En shot mer eller mindre gör inget, kan jag känna" hör vi från andra sidan bordet. Efter en första omgång kilar C. in sig i konversationen med ett: "Hihi, jag har ätit upp alla citronklyftor". En drink blev två. Kanonhäng i baren. Trevliga, sociala och öppna människor. En liten(stor?) eloge till kvällens DJ. GRYM musik. Vad sägs om Seven Nation Army, Sex on Fire, Thunderstruck, Håkan, Kiss, Mustasch, Ramones? Musik som bara är så härlig.

RSS 2.0