..som lyser upp hösten


Lymann True Merino Knit Orange. 100% merinowool. Från JL.

dagens, blå-grå-biege


Jacka från Peak Performance.
T-shirt från William Rast.
Jeans från Johan Lindeberg.
Strumpor från Happy Socks.
Boots från Vagabond.

update


Distance: 8.31 km. Time: 32,20 minutes. Löppasset gick bra. Kallt. Tid för mat. Tonfisk, ägg, fil, smörgås och frukt.

4 gånger Acne


dagens rätt


Thaigryta med ris. Thaigryta med paprika, morot, kål, squash, lök. Vatten. Stabil uppladdning inför 8.0km löpträning.

21.33


Kväll. Halv nio är klockan. Köpt ett trevligt nummer av Cafe idag. Jeansguide, höstens jackor, skjortor och byxor, jeansikoner genom tiderna och höstens jeans. Nästan i klass med veckans RAWR. Tidning och en kopp Rhoiboosthe sitter bara så bra nu. Vilodag, vila från träning idag. Tummen blir bättre men blir trots det cardioträning resten av veckan, i alla fall fram till fredag. Imorgon, löpträning. 8.0km.

veckans RAWR

Allright. Hej förresten!
Tänkte starta en veckolig utmärkelse; veckans RAWR. Går till vad som dragit min uppmärksamhet till sig utöver det vanliga. Det kan vara händelser eller situationer, restaurangbesök, butiksbiträden, killar eller tjejer på stan, affärer, klädesplagg eller skor, maträtter, ja i stort sett allt som vardagen innehåller. Hur jag kom på det? Det var faktiskt så att jag, efter Ki-boxen igår, gick förbi en riktigt mysig och härlig klädaffär, på Vallgatan i Göteborg. Jag kände att jag ville visa min uppskattning till den samtidigt som jag vill tipsa er andra om en riktig pärla i vimmlet av affärer. Alltså: veckans RAWR går till affären Nudie Jeans & co (Vallgatan 15, Göteborg). Enjoy.

Nudie Jeans & co. Vallgatan 15. Göteborg. Sprid det.

så snygg tisha


Ramonestishan är bara ett måste. Den och ett par goa, slitna jeans till och boots(?).

slutkörd med stukad tumme..

Aj. Höger uppercut. Tummen hamnade mellan mits och näve, inte bra. Fick en rejäl stukning men som tur var hamnade vidare slag inte om tumme, utan slag du använder undersidan av näven. GRYMT! Passet gick suverränt. Kroppen var mer van vid kraften, tempot och intensitet den här gången. Med Rammstein, Ramoes, David Guetta i högtalarna kör du som F.A.N. Krok-krok-uppercut, rakt-rakt-uppercut, krok-krok-uppercut. Ah!!


Hemkommen. Havregrynsgröt, ägg, smörgås (med skinka, keso och paprika), ett stort glas mjölk och mycket vatten blev kvällsmaten. Sitter och maserar min tumme. Aj. Handlingslistan för morgondagen ser ut som.. ett gäng kråkfötter. Blir två Ibumetin vid sänggående och att smörja in med Zon.

Ont det gör ont, men det går, jag har klarat mig rätt länge jag börjar bli van..

off to Ki-box


Måndag, 19.00, V.Hamngatan = Ki-box. Handskarna börjar forma sig efter handen, axlarna börjar vänja sig vid slagen, benen vid hoppsparkar och jag vid tempot och intensiteten. Ladda kvinnor, män, grabbar, flickor, mormor, farmor, damer, gentlemän: Linkin Park - Don't Stay. Nu kör vi!

vecka 39

Måndag: Förskolevikariat 08.00-15.00. Ki-box 19.00-20.30.
Tisdag: Förskolevikariat 08.00-13.30. Biologilektion 14.00-16.00.
Onsdag: Förskolevikariat 07.30-13.00. Löpträning.
Torsdag: Förskolevikariat 07.15-13.30. MatematikDlektion 14.30-16.30. Bodypump.
Fredag: Bröst plus Mage. PsykologiAlektion 10.15-12.10. Biologilektion 13.00-15.00. Utgång?!
Lördag: GÖTEBORG.
Söndag: Axlar plus Triceps.

full söndag

Hej,
Sju timmar barn. Sju härliga timmar. Tiden gick fort idag och jag har under dagen fått reda på följande arbetsschema den här veckan. Strålande. Gårdagen var fullspäckad. Tidigt arbetspass på Friskis som värd, 09.30-11.30. Tränade samtidigt. Benen fick känna på tungt. Räser (racer?) hem med bilen för 13.00 var det dags för "fotografering och filminspelning" enligt B. "Det är lugnt, vi skall bara ta lite kort för marknadsföringen av företaget". Visst. Slutade med att vi körde backträning, push-ups bla bla. Död? JA. Två timmar där och sedan var jag hemma. Middag, lite lugn och ro för att sedan träffa M. Härlig kväll, eller vad säger du? Vägen hem var läskig. Efter att ha sett en dålig skräckfilm hörde jag konstiga läten, prassel, kråkor, gnissel. Aldrig gå ensam igen, nevah!

Foto: Christoffer Bierich

3 hälsoråd

  • Kaffe. Ta en stor kopp kaffe före förbränningsträning, till exempel powerwalk, löpning, eller spinning. Jag skall inte trassla in er i djup biologi men kortfattat ökar koffeininnehållande livsmedel som kaffe och te lipolysens storlek och därmed utsöndringen av fettceller i blodet. Det leder till att andelen fett som förbränns under passet ökar. Visst det är marginellt men varför inte bli av med några extra fettceller kring rumpa, mage och lår när du kan. Ytterligare effekt ges om du skippar mjölken. Mjölken bidrar till att kroppen inte lika lätt kan ta upp antioxidanterna ur kaffet.
  • Skippa apelsinen. Visst andelen c-vitamin i apelsin är betydligt högre än i många andra livsmedel men det finns bättre alternativ. Kiwi är bra. Ännu bättre är paprika som innehåller drygt fyra gånger så mycket c-vitamin som apelsin och tre gånger så mycket som kiwi. Släng på ett gäng paprikaskivor på smörgåsarna!
  • Frukost före eller efter morgonpromenad. En fråga många ställer sig. För ett par år sedan, närmare två tror jag, gjorde ett par universitetsstudenter en grundligt studie där man försökte redogöra för vilken effekt lågintensiv träning (bland annat powerwalk eller lugn löpning) före intag av mat hade, jämfört med samma träningsmägd efter intag av mat. Till sin hjälp hade studenterna elitidrottare från idrottshögskolan (tror den heter så). De tog med hjälp av puls, insulinnivåer, blodsocker och kaloriförbrukning fram resultatet: Lågintensiv träning före frukost (eller annat mål) förbränner 50% mer kalorier än om du tränar efter. (Anledningen till varför morgonpromenader nämns i sammanhanget är att insulinnivåerna, underförstått sockerhalten i blodet, är lågt under natten. Sex till åtta timmar utan mat skulle ge samma effekt under dagen.) Om du vanligtvis förbränner 100kCal på en powerwalk efter en måltid, förbränner du alltså 150kCal om du gått före frukost. P.S.Tänk även på efterförbränning. Vid varje cardiopass har du en direkt förbränning, du förbränner under träningspasset, men du har även en efterförbränning när du avslutat passet som fortgår ett par timmar efter. D.S.

dagens, blå-svart


Tröja frpn H&M.
Jeans från Weekday.
Skor från Vagabond
.

drag me to hell

Buu!! .... eller?!
Efter toppbetyg av ICAs kunder, avgudad av kritiker och en skräckinjagande framsida satte vi upp skyhöga förväntnignar. "Drag me to hell" skulle skräma oss, den skulle göra oss hesa, den skulle göra oss sömnlösa. Godis för 65, glass och naturgodis. Som grädde på moset tog vi bussen två hållplatser. Två hållplatser i Landvetter. Vad handlar det om, 500 meter. MEN man kan inte alltid vara nyttig och hurtig. Skall det vara så skall det.

Lite motion fick plats. Bestigning av A.Mountain. 8000 möh.

Utdrag:

Sure, den ser läskig ut. Vi hoppade till ett par gånger (inte B. hon är kylig) men många gånger blev det fööör mycket. Äckligast var nog... tantens vidriga löständer. Så mormor, försök behålla dina vanliga tänder så länge som möjligt, please. "Drag me to hell" var inte min typ av film. Övernaturliga ting. Längtar vidare. När kommer "Eden lake"?

mot A. och B.

Sitter i en fräsch, nytvättad Weekday-tisha och lyssnar till min nya favorit: Crystalised. Än så länge har det varit en härlig lördag. Tänkte ta tag i damsugaren, fånga ett par råttor och bädda rent min säng. Börjar lukta grillad fläskfilé och ungsbakad potatis. Middag på g. Om drygt två timmar blir det att möta upp A. och B. för go lördagskväll. Har precis avslutat ett samtal från lé Francias. En dam med röda naglar berättar om Frankrikes modekultur. Second hand, dyra lyxbutiker, simpla budgetaffärer. ÅH, Frankrike, kom hit, kom nu.

update


Foto: Johanna Kjelbye

biceps plus triceps

Piss, regn och blåst. Tredje gången jag skriver det.. på en vecka. Kanske är det bra för att vara Sverige?! Normalt hade kanske varit sjätte gången för veckan. Gårdagen; ingen skulle ut - alla gick ut. Frukosten avverkad. As usual fil med müsli, tre smörgåsar med skinka och pannbiff, vatten och mjölk och en kopp med te UTAN mjölk. Utan mjölk för att bevara antioxidanterna och övriga mineraler. Oftast motverkas den nyttiga effekten av att blanda i mjölk. Det gäller även kaffe (men det skiter jag i för det är så j*vla gott).

Uppladdning med Hollywood Undead - Undead. Skall om bara några ynka minuter glida iväg till träningen. Biceps plus triceps. Jag är taggad, jag är sugen, jag vill.. det kommer gå bra!

Cross trainer 5 minuter.

1. Växlande hantelcurls
2. Bicepscurl (Med rak skivstång)
3. Hammercurl

1. Liggande tricepspress
2. Push downs
3. Smal bänk
4. Dips

Stretching.
PRESSA!

20.49


Allright, jag saknar Göteborgs uteliv en kväll som denna.

fredagkväll

Hej,
Ibland är utgång det ultimata, det som sätter fart på adrealinet, det som höjer glädjen efter en arbetsveckan det som... behövs en fredagskväll. Park Lane, Berså, Queen, Nivå, Trädgårn'. ÅH. MEN ibland är det skönt att ta det lugnt, ta igen sig, ta en go kväll med vänner eller familj, vila upp sig. Ett glas rött med en nära vän?

På övervåningen sitter ett gäng som är lite runda om fötterna, ja redan. Klockan är bara åtta men det hindrar inte gänget med högklackat. "Rumpan är väl ingen muskel? Det är väl bara fett". 10poängsfråga och svaret är..... fel.

Varför vill du aldrig träffa mig? Varför kommer alltid saker ivägen? Varför är det alltid någon annan som hinner före? Varje helg är du upptagen, du säger att du har flera luckor under lördag och söndag men skyller på att det är jag som inte är flexibel. SÅ, när fan skall vi träffas GÖTEBORG?


Med Standing where you left me strömmande ur högtalarna ger jag upp den här fredagskvällen.

uppföljning av dagen

Det är sent. Psykologiarbetet och biologilaborationen är båda utskrivna. Skönt! Kom för ett tag sedan, närmare bestämt två timmar, från träningen. Passet gick bra men kände bristande motivation. Trots Dope, Mustasch och System of a Down i öronen fick jag inte fram sista gnistan av adrealin. Kommer fram till lördag? Förhoppningsvis. I och med att jag hade möte med Friskis&Svettis direkt efter blev det att slänga i mig en burk tonfisk, en banan och ett ägg och en shake på det. Chokladshaken var gudomlig, as usuall (det man läntar till under passet, att få knäppa upp shakern), men ägget utan salt eller kaviar smakade like a taste of an ass.

Fredag: Psykologi- och biologilektion, shopping i lé Guteborg med M.
Lördag: Träning (axlar plus triceps), A. och B. framför ett gäng filmer.
Söndag: Träning (x plus x), agera filmstjärna åt B-Company, träffa M.
Måndag: Dagisvikariat (förhoppnignsvis), Ki-box.

BISOU BISOU

bröst plus mage

Dagens träningspass blir bröst plus mage.

Crosstrainer 5 minuter.

1. Plan hantelpress
2. Lutande hantelpress
3. Cable Cross-overs
4. Bröstpress (i maskin)
5. Dips

1. Crusches
2. Sittande höftlyft
3. Sneda crunsches

Stretching

Panbiff.
Ungspotatis och morötter.
Tomat.
Vatten.

härlig torsdag


Linne från Catepillar.
Skjorta från Old Navy.
Jeans från Nudie.
Jeansjacka från Levis.
Skor från Vagabond.

höst = accessoarer


Handskar från Cheap Monday.
Halsduk från H&M.
Vantar från Weekday.

tillbaka på GTG?


Fisksoppa med rotfrukter. Curry.


Ledig dag, underbart. Haft en härlig träningsverk i ryggen efter Ki-boxen. Haft sånna krämper att jag fått ont i hela ryggen när jag skrattat. Har ägnat större delen av dagen åt psykologiarbete. Nej, det här är inte GTG.. this is Sparta!! Nej det är det inte heller, det är Psykologi A på Komvux. PowerWalk nu på kvällen. Morgondagen:
  • Dagisvikariat, 07.15-13.30?
  • MatematikD-lektion, 14.30-16.30.
  • Solarium, 17.00.
  • Gymmöte, 19.00-19.30
  • Bodypump, 19.30-20.45.
Dagens citat: "Helvete, jag kommer inte ihåg vart jag la min minneslapp"

topp 8 gym

Dope - Die MF Die
Disturbed - Down With The Sickness
Dope - Dirty World
Mustasch - Heresy Blasphemy
Linkin Park - Hit The Floor
Nirvana - Rape Me
Mustasch - Teenage Pacifier
Tenaciuos D - Kickapoo
http://open.spotify.com/user/dasgore/playlist/20pt3SunVj5jIuzo14FtDc PUSH IT!!


21.09.10

Hola, som spanjorerna säger... eller?!
Sitter i mitt rum med fårskinnspläd och -tofflor, en varm kopp the och ögonlock som känns lika tunga som Göran Persson själv, det vill säga fucking as tunga! Det blev sent i säng igår och upp tidigt idag, redan 05.15 ringde klockan. Dagis var bra, relativt lugnt.. lugnt? Vadå lugnt?! Vad sitter jag och säger. Det var i alla fall inga sju glas mjölk som spilldes ut. Förmiddagen var den "roliga" delen av 21 september. Efter lunch väntade fyra timmar vandring i träskmark med vår fruktansvärt entusiastiska biologilärare som är ett vandrande uppslagsverk vad gäller växter, djur och svampar. För att ta oss till träskmarken körde vi bil. För att alla skulle hitta förklarade hon vägen:

"Kör ut från parkeringen och sväng vänster. På vägen fortsätter du en bit bort tills du kommer till en viadukt, den åker du under. Du fortsätter på vägen i riktning mot Nysäter. Där kommer du till en rondell, ta vänster. Nu blir vägen mindre och vid en stor sten skall du svänga höger. Därefter ser du en gran på höger sida på vilken det växer olika små encelliga organismer, där tar du till höger, in på Långetjärnsvägen. På den vägen fortsätter du en bit, fram till ett litet elskåp, du ser det inte från vägen men där skall du i vilket fall svänga vänster. Nu så småningom kommer du till en liten tjärn, tjärnen ligger på höger sida om vägen, fortsätt rakt fram förbi den. När du kommer till en lite bro ser du en parkering på höger sida om vägen. Där kan ni parkera, jag står och väntar på er där."

Vi hittade tillslut och resterande tre och en halv timma vill jag helst förtränga. Fy faan. Usch. Blä. Kallt, blött, fuktigt, och tråkigt. Biologilaboration ute i det gröna is a pain in the ass!!

en stad i vila


Göteborg i vila vid 21.00. Det med tunga steg jag lämnade lokalen. Inte på grund av sorg, besvikelse eller ånger, utan av utmattning, trötthet och glädje. Passet var bra. Ledaren, Felix, var enorm. Stämningen bäst. Röd Express hem, fort. Some "serious talk" med lé Behrendt och Annika.

Återhämtning med:

Smörgås med tonfisk och ägg.
Havregrynsgröt med linfrö och russin.
Äpple.
Mjölk och vatten.


Klockan är 06.30. Jag är trött, osugen på småbarn och på biologi. Vilodag vad gäller träning. Behöver återhämta mig i främst rygg.
  • Förskolevikariat 07.15-12.15.
  • Biologilektion 12.30-16.30
  • Fritid 16.30<
Kram.

veckans första träningspass


Väskan är packad och shakern laddad. 90 minuter tung träning väntar.
Ki-box, 19.00. Pumpa, pressa, slit, svettas!

Ciao bella

uppladdningen

Hej,
Regn, piss och blåst. Känns som jag skrivit det ett par gånger tidigare. Jag är trött. Vilken dag det varit. Trots arbetsdag mellan 11.00 och 16.00 sög barnen energin ur mig redan efter dryga timmen. Sitter nu här med en stor kopp kaffe och förbereder mig mentalt för att laga ihop en röd linssoppa före träningen.

överdrag i höst/vinter. blå eller svart?



vecka 38

Ny vecka, nya möjligheter.

Måndag: Förskolevikariat 11.00-16.00, Ki-box.
Tisdag: Biologilektion.
Onsdag: Förskolevikariat, träning.
Torsdag: Förskolevikariat, MatematikDlektion, Bodypump.
Fredag: Psykologi- och biologilektion, träning.
Lördag: Träning.
Söndag: Shopping, träning.


Valresultatet i Härryda kommun. Anmärkningsvärda partier: Moderata Samlingspartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet.


fyra värdelösa övningar i gymmet..


1. Innerlår- ytterlårmaskin.

Utformingen på dessa maskiner gör att en så liten del av benet arbetar att den rent av är meningslöst. För att få smärtare, smalare och mer slimmade ben: Cardio som powerwalk, löpning, crosstrainer växlande med sammansatta benövningar: Benböj, utfall, benpress till exempel.

2. Sittande crunchmaskin.
Kort rörelselängd. En väldigt isolerad magövning. Istället: Crunsches på golvet.

3. Böj åt sidan.
Gör inte midjan smalare och mer kompakt. Tvärt om. Ökar muskelmassan och trycker ut underhudsfettet vilket resulterar i motsatsen.

4. Rysk vridning.
Övning där du håller en käpp över axlarna och roterar framåtlutad. Bra i uppvärmning. Ger inte något större resultat i form och massa.


kvällsmat


Smörgås med tonfisk.
Fil med müsli (Special K, banan, russin, linfrö och solrosfrö).
Te (Roiboos Chai, utan mjölk).
Vatten.
Äpple.

veckans sista träningspass

Rygg plus Biceps.

Crosstrainer 5-10 min.

1.Marklyft
2.Latsdrag (med V-handtag)
3.Latsdrag (med brett grepp el. omvänt grepp)
4.Sittande rodd
5.Skivstångsrodd

1.Växlande hantelcurl
2.Bicepscurl (med rak skivstång)
3.Bicepscurl (med rak skivstång, smalt grepp)

Stretching.

Kommentar: Ett perfekt pass! Rätt repetitioner med lagom många set. Kroppen kändes fräsch, tror mycket berodde på powerwalken igår kväll då jag fick ur slaggprodukterna efter fredagen ur kroppen. Låter kroppen återhämta sig med tonfisk, ägg, mjölk, fil för att senare äta middag: ungsbakad lax med pasta och slungad spenat, tillbehör tomat.


Auf wiedersehen

topp 5 powerwalk

Punkbitch - 3OH!3
Scotty Doesn't Know - Lustra
Bonkers - Scooter & Lavelle
No Limit - 2 Unlimited
No Stress - Laurent Wolf feat. Eric Carter
http://open.spotify.com/user/dasgore/playlist/3qN8phmGHrsfbiCkF1VyhV


Todays schedule:
  • Träning. Rygg plus Biceps.
  • Middag.
  • Plugg, biologilaboration.
  • Rösta.

premiär för hösten


Jeansjacka från Levis.
T-shirt från Weekday.
Jeans från Tiger of Sweden.
Skärp från Topman.
Boots från Vagabond.

eller?

Bonjour,

Phuu! Det är med ett stort, brett, härligt leende jag sitter här och sätter upplevelser, tankar och minnen på pränt. Gårdagen? Bäst!! Kvällen började redan hemma tillsammans med mamma och en god middag, alltså: sällskap, god mat, vin och musik.

Klockan var knappt slagen nio när Röd Express rullade in på Korsvägen samtidigt som alldeles för många fjortisar a.k.a. lammkött sitter, står och hänger längst bak i bussen och sjunger "du e la go" med Kapten Röd. Dom är hesa, fulla och odrägliga. Tyst! Eftersom expressbussarna är kända för att gå med, just expressfart var jag inne en bra stund innan M. Medan jag stod och väntade blickade jag ut över Vasaplatsen och bara det var en njutning. Funderar på att nästa helg åka in till lé stádt för att titta på allt underligt folk som kommer fram ur sina håler vid halv tio-tiden på fredagar. Ett gäng tjejer om fyra stycken passerade, följt av två killar (ej vänner) som gick och kritiserade formerna på "bruden till höger" som de i farten så fint uttryckte det. Så med vilt gestikulerande armar, höga röster och rask takt var detta en scen utöver det vanliga. Strax därpå stannar en taxi intill vägkanten. Chauffören är indie. Lika glad som vanligt över att jobba och köra taxi en fredagskväll. Jättebutter med andra ord. Två vackra kvinnor i medelåldern öppnar dörrarna och vill bli körda. När Mr.Chaufför inser vilka han skall få köra skiner hans ansikte upp i ett sällsynt stort leende, han rättar till frisyren (enstaka fjun på huvudet) och knäpper fast säkerhetsbältet. Han är lycklig, han är glad, han är spänd.. han skall få köra två vackra kvinnor en fredagskväll.

 

Jag och M. möttes slutligen upp, traskade vidare till Queen där en hel startelva med goa gubbar och tjejer väntade. Alla var ute igår. Alla var glada igår. Alla ville fira fredagen igår. Det var Frölunda på tv. Ni vet det där hockeylaget alla tycker är skitbra fortfarande, men som aldrig riktigt lyckas längre. Resultatet igår? Slutade titta vid 1-5 för att ägna mina hornhinnor, pupiller, gula fläck, linser och regnbågshinnor åt annat..

Queen följt av Berså. Ett gäng tjejer a.k.a. the Harry Potter Gang drog med oss till just Berså. Där väntade mon cousins, en norrlänning och en Anders a.k.a. Andreas. På Berså fortsatte fredagen från tolv fram till två minuter innan min sista buss avgick från Heden (för er som undrar, tillräcklig långt från Berså för att du springandes mellan dem blir helt slutkörd. Tjenare, vilken konstig mening. Ni fattar!). Kvällen var underbar, den var kall men ändå varm, svettig men ändå torr, ledsam men ändå full av glädje! Jag förlorade en knapp på min skjorta. I vimmlet på dansgolvet ställde jag mig frågan: "skall jag krypa på knä och leta efter den en stund?". Jag hoppade det. Det är jag glad för. Om jag offrar en lite knappskit mot V.? JA FÖR FAN!! Det var det värt.

 

Bussen hem var lika med Jenny och Nasrin, Oscar och M. Lite flört, lite skratt, lite seriöst kärleksprat och en busschaufför som flippade och stängde av motorn för att vi väsnades för mycket och fick avsluta den här härliga fredagskvällen. (R.I.P Filip, Johan och Nic som inte hängde med, det blir fler gånger)

 


utgång!


Linskjorta från Batistini.
Jeans från Weekday.
Skärp från Topman.
Strumpor från Ralph Lauren.
Jacka från Merde!.
Skor från Bianco.

Det är fredag. Musiken är hög. Vinglaset är fullt. Martin kommer. Det blir inte bra, inte bättre, inte bäst, det blir fucking grymt! Säger som min kära vän i Paris: BISOU!

16.00


Hemkommen från Komvux. Laddar batterierna med:
Fil med Special K, linfrö, solrosfrö, havregryn och skivat äpple.
En kopp kaffe.

en fredag utöver det vanliga

Hej kära läsare,
Fredag. Det smakar gott i munnen. Efter en härlig frukost bestående av smörgås, fil och müsli, te, mjölk och vatten och ägg är det snart dags allt pallra mig iväg till psykologi- och biologilektionen. Det regnar, men det känns, trots det, som att den här fredagen kommer bli något alldeles extra, något utöver det vanliga. Jag är shoppingsugen, jag är träningssugen, jag är.... forget it. Senare ikväll väntar räkor med tillbehör och rosé följt av utgång. Park Lane med "de tre vännerna och Eckerström"? Kommer det bli sent? Känner jag mig själv rätt, hemkomst vid fyra. Känner jag Sam rätt, hemkomst vid åtta på morgonen. Helgen?
  • Lördag: Plugg, kalas och träning.
  • Söndag: Träning, plugg.
Blir nog ingen snabbvisit på stan. Känner att de två inlämningarna som kommer i nästa vecka går före. Men det är så frustrerande att gå hemma när man vet vad man skall köpa.

Flanellskjorta från Weekday.

topp 7 running

Hollywood Undead - Undead
Rob Zombie - What?
Hardcore Superstar - Beg For It
Linkin Park - Don't Say
The Hives - Bigger Hole To Fill
The Hives - Try It Again
Linkin Park - Given Up

today's outfit


T-shirt från William Rast.
Jeans från Weekday.
Skärp från Topman.
Jacka från Merde!.
Skor från Converse.

blött men ändå tort, stormigt men ändå lä


NN07s sommarkollektion.
Med träningsverk i rumpa och lår och bittert humör efter en åtta kilometer lång PowerWalk i ösregn och storm önskar jag nattinatt. Ny dag imorgon. Jobbig dag imorgon. Fullt upp imorgon.
  • Dagisvikariat, 07.15-13.30
  • Lektion MatematikD, 14.30-16.30
  • Bodypump, 19.30-20.30
  • Biologilaboration/Socialpsykologiarbete
Istället för "From Paris to Berlin" som Infernal sjunger, funderar jag på "From Paris to London" någon gång nu i höst. På tal om.... socialpsykologiarbete?! Godnatt

indien i topp med "tre indier"


En jättehärlig restaurang i Göteborgs kärna. Efter fem fyrar i GP höll "Tre Indier" sitt goda omdöme intakt efter att jag ätit där och gett mitt betyg, fem av fem Calvin Klein-jeans. Jag rekommenderar starkt restaurangen, god mat, trevliga servitörer (tre indier) och mysig inredning, inte heller farligt dyrt.

två gånger Weekday



biologilektion, men drömmer mig bort


Regn, piss och blåst. Som bäddat för en mysig innedag med Spotify, en kopp te och sällskap. Istället skall jag hoppa i ett par stövlar, som jag inte har, regnbyxor och regnjacka, följa med vår entusiastiska biologilärare ut till någon lite tjärn någon stans i förorten och leta efter encelliga organismer som vi inte kan se men som vi vet finns där.. Försöker mentalt förbereda mig för lektionen, men istället för förberedelser sitter jag och funderar på en störtsnygg tischa jag skall köpa från Weekday och ett par skor från Bobbie Burns (och kanske en tröja från SamsoeSamsoe, bilden).

tjejer, tips!


Av en slump råkade jag springa på den här bilden medan jag skrev mitt biologiarbete och var bara tvungen att publicera. Snygg klänning med lagom mycket rygg! Jo visst, det är snart höst men varför inte försöka fynda något liknande på rea?

mörkt ljus, sätta på och för mycket fokus på en finne

God kväll nära och kära, snygga och mindre snygga, fräscha och ofräscha,

Precis hemkommen från ett träningspass, bröst och mage. Kommentar: härligt att vara igång igen efter ett långt uppehåll på grund av halsont och förkylning. När pulsen ändå slog 200 bpm efter passet passade jag på att planera upp veckan.

Tisdag: PowerWalk
Onsdag: Bodypump
Torsdag: Bodypump
Fredag: Vila
Lördag: Axlar och Triceps
Söndag: Löpning
Måndag: Ki-box


3 dagar, 3 härliga kommentarer.

Först ut att fälla en superhärlig kommentar var Jenny Erixon. Ni vet själva hur länge er flickvän, tjejkompis eller tjejer i allmänhet kan stå framför en spegel. Ni vet själva hur konfrontationssökande de kan vara: "Är den här kjolen för kort? Är den här blusen för urringad? Är dessa skorna fina eller skall jag välja ett par andra ur min garderob? (som i mångas ögon liknar en skobutik) Och förväntar sig en komplimang tillbaka. Annika rättar till sin frisyr och jämrar, åh ser det verkligen bra ut? Jenny Erixon: "Annika, du är jättefin, det är ändå mörkt ljus på Park Lane så du behöver inte oroa dig!"

Nästa person ut, butiksbiträde på ICA Kvantum Landvetter. Det hände precis nu, för bara någon timme sedan. Jag skulle posta tillbaka den jädra skolkatalogen som i år säkert vägde närmare tre tunga, irriterande kilon. Hela paketet med foton, bildbok och allt vad de nu skickade hem har legat och skräpat i mitt rum i flera veckor nu, utan att jag orkat lägga min dyrbara energi på att posta tillbaka dem. "74 kronor" berättade det söta butiksbiträdet att frimärkena kostade. Missade hur många som behövdes, men för den tegelstenen gissar jag på sju.. "74 kronor" ekade flera gånger om innuti mitt huvud. "74 kronor", "74 kronor", "74 kronor", "74 kronor". Jag svor i mina egna tankar, varför var de tvugna att skicka hem hela det här ekipaget från första början, tungt, eländigt, ivägen, stort, och DYRT. Mitt i tankarna avbröt butiksbiträdet mig: "Skall jag sätta på?". Är hon inte riktigt klok, flirtar en söt tjej på ICA med mig 21.30 en måndagskväll? För en sekund förvandlades mina läppar från att ha varit normalt sammanbitna till att förvandlas till ett litet leende. Det var ingen flirt, hon ville veta om hon skulle klistra fast frimärkerna eller inte... ELLER?!

Hemlösa kan få till det ibland. Kanske borde boplats.nu ge dem en etta i Bergsjön bara för att de kan fälla så genomtänkta, härliga och allmänt bra kommentarer. Mr Hemlös igår, söndag 12 september: "Vad är det du har på näsan, är det en finne som är så stor?". Kommentaren han fällde var riktad mot en tjej i 13års ålder som med sin pappa strosade på stan som ignorerat honom och hans Faktum.

Godnatt

nyheter i garderoben!


T-shirt från Weekday.
Jeans från Weekday.
Jeans från Tiger of Sweden.
Boots från Vagabond.

söndag är shopping och trerätters




Skjorta från Polo Ralph Lauren.
Linne från H&M.
Jeans från Tiger of Sweden.
Skor från Bianco.

f och s

...inte fest och sprit, inte fotboll och en stor stark, utan Friskis och Svettis. Blir att ladda talriken full med skaldjur, tappa upp fullt med Riesling i vinglaset, trä på den trekantiga papphatten och kalasa! Kräftskiva ikväll. Bisou bisou!

jeans och slapp tröja

Jag vaknade på fel fucking sida idag. Frukosten var tråkig, livet sög och vardagen för vanlig. En dag för ett par härliga jeans, en slapp tröja, jeansjacka och converse.


klassiskt från BOBBIE BURNS



I'm in love. Blir att utöka shoppinglistan. Däremot är jag kluven, brun/biege eller svart?

ångest plus presentstress

Ciao,
Upp vid åttatiden imorse. Snoozade i några minuter innan jag strövade in, med hasande steg, i badrummet, roffade åt mig badrock och fårskinnstofflor och strövade vidare till köket där jag gjorde iordning min vanliga frukost; två smörgåsar, en skål med fil och müsli... ja ni vet. Efter ett besök i min garderob satte jag mig i bilen för att påbörja en l-å-å-å-å-å-ng dag.
  1. Dagisvick, 09.00-13.30
  2. Matematik D, 14.30-16.30
  3. Stan, 17.30-19.30
Usch, jag vet inte om jag är löjlig, men jag är så fruktansvärt trött på min garderob. Det är alltid samma kläder som ligger/hänger där och dom vill aldrig passa bra ihop. Antingen är det så eller så vaknade jag på fel sida. Oavsett vilket ser jag fram emot söndag, the stores gonna love my wallet! (psst, jag är tät nu)

Stan väckte inte bara vemod och längtan utan också ett par härliga skratt. Eller ja, inte stan, utan Annika. Present till Bella stod överst på listan. Vi hade drygt en timme på oss innan butikerna skulle stänga så självklart skall Annika smita in på varje skoaffär hon ser på vägen för att jämföra priser på en skomodell hon redan köpt. Orolig? Nej, tjejer i skoaffärer brukar bli korta historier.... eller?! (vi lyckades i alla fall få tag på en, ja till och med två presenter till lé Béll). Sist men störst smet vi in på största godisbutiken. Rawr.



omega watches, seamaster


Ursnygg, klassisk, stilren kvalitetsklocka från Omega. Passar till de flesta klädval. Ett måste !!

the tears are falling

Nej, tyvärr. Det blir ingen sorgsen eller rörande kärleksdikt som ni kanske hoppats på. Nix, det berodde på två, stora, gula lökar. Nej, inte Kissies jättelökar, utan två vanliga lökar, grönsaken. Hackahackapalsternacka.. OR?!
Allright, planerar en lång och härlig dag på stan på söndag. Listan so far:
  • Boots (svarta, Rizzo)
  • Jeans (blå, Cheap Monday)
  • T-shrit (svart m. tiger, Weekday)
  • Fluga (svart)
  • Tyg (vitt, silke)
  • Saltvattenspray (för håret)
  • Paraply
  • Klocka
  • Fodral (till mitt andra jag, min HTC Wildfire)
Lär försöka klämma in en fika på någon mysig uteservering. Om du har vägarna förbi, slå dig ner!

Puss och kräm, here i äm

filippa K



delar ur Filippa Ks höstmode.

måste jag fylla i det här fältet?

God morgon,
Ny dag, nya möjligheter. Maskineriet i min hjärna har inte riktigt gått igång. Vi får se om dagisbarnen lyckas med det, jag menar, går det att spilla ut sju glas mjölk under en lunch som varar i 20 minuter skall väl det inte vara några problem. På återseende vid 15-tiden. Från önskemål av en söt liten baguette tänkte jag ge mig in i skvallervärlden. Vad det är? Ingen aning.. Enjoy my breakfast!



Hembakt rågbröd med ost och skinka resp. leverpastej. Paprika.
Fil med Special K, linfrö, solrosfrö, havregryn och russin.
Kopp te utan mjölk.
Glas mjölk och glas vatten.
Hårdkokt ägg.
Kiwi.
Vitamin+, sport.

that is..

...another cup of tea. OR?! Is it the same cup? Kvittar vilket. Dags att sätta halsbakterierna i rörelse ner mot magen. Dags att lätta på trycket i näsan. Vad är bättre om inte en STOR kopp rooiboste. Bortsett från att jag brände mig såpass mycket att jag nästan tappade koppen i trappan är detta superhärligt! Bättre än att slicka sista kletet i Nutellaburken, bättre än att tapetsera och renovera, bättre än Kapten Röd och bättre än... ja, almost oslagbart.



Sitter och pillar med mitt träningsschema för hösten. Ser ut att bli en hel del Friskis, underförstått gym. Om däremot vädret tillåter lägger jag in ett löp-/crosspass istället. Känns som min förkylning håller på att ge sig, vilket betyder en PowerWalk som uppvärmning, antagligen imorgon, innan jag vågar gå för fullt. Något mer för ikväll? Jo, blir att dricka upp teet och glida upp i fårskinnstofflor och titta på utfrågning av Maud Olofsson.

Sköt om er och kom ihåg: Ohly is a baaaaad man!! Ciao

värme i höstmörkret från NN07



har du provat kaffe efter 20?

.. om inte, gör det inte! Jag hade verkliga problem med att sova; vände ena kudden efter den andra, bytte sida fram och till baka, provade mage och rygg, vände på täcket, tog ett glas vatten. Inget hjälpte. "Helvete" tänkte jag och la mig på rygg.
  • Outfit på fredag?
  • Fotograf för bloggen? (dels mode, dels träning)
  • Bloggens design? (Helen, vart är duu?)
  • När i helvete min förkylning skall gå över..
Sitter i mitt rum och blickar ut över min trädgård. Solen skiner och det ser ut att kunna vara uppemot 22grader men istället landar tempen på dryga 15. Det är inte sensommar, det här är vårväder. Kyligt. Men vad gör det om hundra år när allt kommer omkring, na na naana. Det är slut på sommaren och vi välkomnar den härliga hösten. Vi får hänga fram höst-/vinterjackorna, ställa fram kängorna, alternativt köpa nya, och bara se loven falla från träden. Underbart! I och med hösten fylls även butikerna med nya plagg, mycket varmt, mysigt men också en gnutta dystert. Det är väldigt mycket mörka nyanser som svart, grå, brun. Försök piffa till det med enstaka plagg/accessoarer med färg. Jag har en förkärlek till manchester och varför inte utöka garderoben i höst med ett par millitärgröna eller vinröda från danska NN07?



Matcha med svart dunjacka, ett par grova boots och en svart, stor och härlig halsduk. Det håller garanterat kylan ute.

Auf wiedersehen

det som göms i snö..

God morgon,
Klockan är 08.12 och drygt en timme efter att min arbetsgivare ringt och frågat om jag var tillgänglig för jobb idag. Det blir att pallra mig ut i morgonkylan med ylletröja och, jag jag tror faktiskt det är dags att plocka fram, en tjock och härlig halsduk. 09.00 - 13.30 gäller idag för att sedan ta del av ännu en biologilektion där läraren gråter blod över att vi elever inte vet vad björk heter på latin.

Jag står inför samma dilemma varje dag innan det är dags för dagisvikariat. Vad skall jag ha på mig idag? Jag går inte till dagis för uppklädd eller med plagg jag är rädd om, men jag vill heller inte gå till dagis och se ut som något fnask. Därför blir det oftast att matcha ihop kläder jag i stort sett aldrig använder annars. Det blir att kalla tisdagen den sjunde september för min tur dag, för bland alla förlegna och dammiga tischor i min garderob hittar jag en t-shrit jag helt glömt bort. En brunrostig, enkel lite längre t-shirt med djup urringning, lovley.

2010-09-07
Ylletröja från "butik i Lofoten"
T-shirt från MQ
Jeans från Levis
Skor från Converse

zara's lookbook för september 2010




queer night at Park Lane

”Queer night? Jag visste väl att du var lite smygbög!”. Så har de flesta kommentarerna lydigt efter kvällen 28e augusti. Den var SICK!!


22.30. Vakten släpper in oss. Antagligen trodde han att jag och Martin var tillsammans och var därför mer vänlig än vanligt.

22.33. I kassakön tycker jag mannen framför, en man i 30års åldern med svart kavaj och blåa fräscha chinos, smygtittar lite väl länge på mig. Vid den här tidpunkten hade jag inte insett vilken typ av festfolk som väntade väl därinne. Jag fäste ingen större uppmärksamhet vid honom.

22.50. Martin får ragg DIREKT! Ni kanske ser en smärt, välklädd tjej i 20års åldern, men icke. Martin lyckades bli fångad i en medelålders kvinnas nät med ursprung från kommunistiska Sovjet. Martin? Ja han var livrädd.

23.15. Jag hade lyckats ta mitt förnuft tillfånga och beställt ett glas vitt och Martin hade lyckats rymma undan Sovjetdamens horribla klor. Medan vi stod där och spanade ut över dansgolvets och barens härliga typer såg jag att Martins blick fastnade på ett par gigantiska bröst. Enorma! Större än Kissies bomber. Hon hette Lars.

00.00 – 01.30. Kvällen fortsatte och kantades av heta 32åriga förskolelärare, manliga strippor på baren, shower, drinkar och härliga skratt. En kväll utöver det vanliga. Atmosfären var så annorlunda. Alla var öppna och bjöd på sig själva.

01.33. På dansgolvet. Ett tjuvnyp i rumpan och föreställer mig samtidigt som jag vänder mig om en het brud med lite ruffsigt hår… det var en kille! ”Martin, Martin, för i helvete Martin, en kille nöp mig i stjärten”. ”Var tacksam, en kille smög in handen och smekte min mage”. Jag såg honom i ögonen och skymtade en tår, inte av sorg, utan av rädsla!

01.44. Tjejerna vi dansade med upptäcker en man, nej två män, tillsammans på dansgolvet. Varför inte bjuda på sig själv? Mitt i allt kaos, efter alla drinkar, med kavajen fladdrande i röken smiter jag in mellan dem och dansar vi dansar sensuellt till Tim Bergs Bromance. Mja, så sensullt var det inte med kramp i smilegroparna hade både jag och Martin efteråt.

01.55. Kavajen hade glidit av och mannen som jag kände ingen från kassakön gled runt i ett supertight linne med blicken riktad mot, inte fågel, inte fisk, utan mittemellan. I say no more.

02.00. Träffar två personer, ett par, i svarta latexdräkter. 30 minuter, så lång tid hade det tagit att ta på sig dem.

02.10. Martins Sovjetbrud hade fått napp. En man i 25års åldern satt tillsammans med henne och två glas rött och småpratade. Stackarn, tänkte jag, innan jag riktade stegen mot utgången och Avenyn.


Kvällen? Den var GRYM!! Enjoy. (kom ihåg, ta kvällen och inlägget med en nypa salt)

 

This is Lars Mannen i kassakön. Ruuuuuumpa!! Park Lane Queer Night

Fr. vänster: Lars, kassakömannen med tighta linnet, 01.44, Park Lane.


13.43



Kläder. Finns det något mer tillfredsställande än att låsa upp ytterdörren, ställa ned alla kassar, snöra upp skorna, gå in i sitt rum och lägga ut alla inkasserade, nya (oftast) klädesplagg på sängen?    Det blir en lång och härlig heldag på stan nu i veckan. På listan, bland annat:

T-shirt från Weekday
Boots från Rizzo
Jeans från Cheap Monday

mode de vie

Google översättning. Franska till svenska:
http://translate.google.se/?hl=sv&tab=wT#fr|sv|mode%20de%20vie.

Vad är en livsstil? Jag antar att svaret varierar beroende på vem du frågar. Frågar du farmor i systugan får du antagligen ett svar medan du får ett annat av killen bakom disken i en av NKs välsorterade butiker. Frågar du mig svarar jag: det som präglar ditt liv, det som formar din vardag. Kläder och shopping, träning, kost, småbarn, Komvux och självklart Park Lane Queers Night (ta det med en nypa salt) är vad jag kommer fylla den här bloggen med. Mon mode de vie !!

RSS 2.0